Slo

Jag har inte gjort mycket alls idag. Jag har bara varit pa gymet & gatt igenom ett av de programen jag satte ihop. Jag andrade det en hel del, eftersom det var alldeles for latt. Nar jag kom hem at vi lunch, sen visade An mig ett roligt klipp pa you tube som jag kanner att jag maste dela med mig av. Jag vet inte hur man lagger upp ett klipp pa bloggen, men det ar bara att trycka pa lanken.


Tomt

Jag tycker verkligen om den har familjen jag ar hos nu, de ar toppen pa alla satt & vis. Men just nu har jag en san fruktansvart hemlangtan, & det kanns sa himla tomt allting. Jag har ju inte direkt fatt nagra vanner har. Det ar delivs mitt fel for jag har faktiskt, arligt talat, inte forsokt. Men den 16 september kommer det en ny tjej hit fran Finland, sa jag tankte att jag kunde aka & halsa henne valkommen & se ifall hon ar min typ av van. Jag kanner att jag har de vanner jag vill ha i Sverige, de uppfyller alla min behov av socialisering, men jag far vall ta ny tag & forsoka skaffa flera. Fast mamma kan man ju aldrig ersatta & hon & Par ar de jag saknar allra mest. Jag kan inte forklara hur mycket min mamma betyder for mig, hon ar allt!

Trevlig Kvall

Vi har badat & atit gatt. Sen var vi ute med baten. M & hans kompis akte vattenskidor, sen akte jag kneeboard. Forsta forsoket till att starta var inte sa lyckat, jag lutade mig inte tillrackligt mycket bakat sa jag flippade runt direkt. Sen kom jag igang & akte ett varv runt, sen ville jag bli lite mer vagad sa jag forsokte att aka utanfor vagorna av baten, men efter nagra vandor fram & tillbaka lutade jag mig bakat for mycket sa kneeboarden borjade hoppa & jag foll av. Men inte gjorde det nagot. Varre var det for A nar han skulle aka ivag. Han gjorde samma misstag som jag & lutade sig inte tillrackligt mycket bakat i starten, sa han foll av, men han slappte inte repet. Han ar ju bara tre sa han vet inte hur man simmar an, han bara holl i repet & forsokte komma upp ur vattnet for att fa luft. An fick simma riktigt fort ut for att plocka upp honom. Men utover det & en annan olycka nar A's kompis ocksa var nara pa att drunkna sa har det varit en riktigt trevlig kvall.

Lugn dag

Idag har jag tagit det lungt & inte gjort alltfor mycket. Jag akte med An for att klippa barnen tills de borjar skolan. Vi kom dit en halvtimme for tidigt sa vi akte till en lekpark & lekte. Nar O skulle klippa sig fragade hon harfrisorskan om hon tyckte om hennes grona ogon, vilket jag tyckte var ganska gulligt sagt. Bada blev fina i haret & ser aldre ut an vad de gjorde innan. Jag sjalv fick en klipp & farg tid pa onsdag klockan tolv.

Snart kommer familjens vanner over pa kvallsmat & lek.

Sy-klass

Jag fick precis annu en impuls av nagot jag bara maste gora. Sa jag har nu anmalt mig till att lara mig sy pa onsdag. En lektion haller pa i 2 & en halv timme & kostar 25$ vilket jag hoppas pa kommer ge mig nagot, & da kanske jag tar en kurs till efterat. Sen har jag funderingar over hur jag ska klippa mig. Jag har hittat en frisyr jag vill ha men vet inte om jag vill klippa haret sa kort. Darfor ska jag ta med mig en bild imorgon nar An & barnen klipper sig & frga harfrisorskan hur langt har man kan ha men anda ha den frisyren pa nagot satt.


Annars har jag haft en bra dag. Jag jobbade till halv fem & nar An kom hem hade hon Sushi med sig. Sen gick vi ut & badade. A satte sig pa en luftmadrass & ville att jag skulle simma ut med honom, nar vi kommit en liten bit ut ramlade han av & var under vattnet i en halv sekund ungefar, vilket skrammde honom ganska mycket. Sa vi hamtade livvasten & simmade ut igen.

Klipp klipp

Imorgon ska barnen & An aka & klippa sig, jag ska aka med dit for att ta reda pa hur mycket det kostar att bleka haret har. Sen funderar jag riktigt starkt pa att klippa haret kortare, & jag tror att det blir sa.


Jag skulle fylla bilen med bensin igar for det som jag sjalv har anvant, men bensinen var mycket billigare an vad jag trode sa jag fyllde upp med tva ganger sa mycket an vad jag sjalv anvant, sa nu behover jag inte tnaka pa ett tag.

Lang dag

Följ min blogg med bloggkoll
Jag jobbat en sadan dar lang dag igen, naste 12 timmar, det gor att man blir en aning trott. Men da borjar jag tanka pa hur det kommer bli nar jag far egna barn, da finns det ingen tid bara for mig. Vilket far mig ibland att tycka synd om min mamma, men jag tror att hon har tyckt om att ta hand om oss barn & se att vi har blivit bra manniksor, mycket pa grund av henne.
Idag har jag ocksa gjort tva olika program till min egna personliga traning, & jag ar ganska nojd over dem med. Vill ni se dem?

Skola

Pa tisdag borjar O i skola. Hon ska aka buss sjalv, jag ska bara sta med henne pa morgonen & vinka av henne nar hon aker ivag. Hon ska ga fran 9 till 16. Vilket jag tycker ar oerhort mycket for en fem aring, hon kommer ju inte orka gora nagot nar hon kommer hem utan kommer hamna bums i sang. Just nu ar alla pa O's nya skola pa informationsmote. Men det ar inte bara O som borjar med nya saker, A ska borja i preschool. & det kan han behova, han behover lara sig att leka med andra barn. Pa den lekparken vi brukar aka till sa finns det leksaker dar for alla barnen att leka med, men A far ibland for sig att han kan leka med alla leksaker pa en gang. Nasta vecka borjar ocksa jag skolan, aven om det bara ar tre timmar en gang i veckan. & An ska pa en anstallningsintervju. Om hon far det har nya jobbet sa betyder det att det inte kommer bli nagon mera jour, varken for henne eller mig, aven om sjalva arbetsdagarna blir langre de dagarna som M ar ute & flyger.
Jag har satt upp ett oerhort stort & svar uppkomligt mal for mig sjalv idag. Jag ska inte shoppa nagot (bortsett ifran om jag behover nagot precis just nu) forrens jag aker till LA. Sa Jocce kan ju da planera in en heldag med shopping dar. Vi far se hur det gar med det. Sovgott!

Lekpark

Jag vaknade klockan 7 imorse & gick direkt upp & kollade ifall M akt an, men innan jag hann ga & titta efter om motorcykeln stog kvar i garaget sa har jag nagon som star i trappan & sager hej! Nastan alltid nar A vaknar sa ar han jatte glad. Jag varmde mjolk till honom & sedan satte vi oss i soffan & tittade pa Play hous Disney tillsammans. Vi har ocksa hunnit med en svang till parken, nu sover alla & M ringde forut & sa att An hade en jobbig dag idag & att jag kanske kommer fa jobba langre, inte mig emot for de har barnen ar underbara. Dessutom sa har jag inte hunnit med att gora allt jag ska idag an. Det ar vall bara att satta igang nu. Följ min blogg med bloggkoll

Mogen nog att prata penssion?

Jag akte ivag till mitt collage forut for att kopa min bok till kursen jag ska borja lasa pa onsdag nasta vecka. Kursen ar Marketing - salesmanship. Boken kostad 132$, vilket var en rejal schok faktikst, men som tur var hade jag pengar med mig sa att det rackte for den. Anledningen till att jag ska lasa marknadsforing ar att jag har stora planer infor min framtid. Nar jag borjar pa universitet i SVerige, kanner jag att jag ha ett extra jobb for att ta mindre lan. & min drom ar att jag ska fa ett jobb pa MQ medans jag laser ekonomi pa universitet. Nar jag ar klar med min utbildning sa vill jag kunna arbeta mig uppat inom MQ & hamna pa ekonomi avdelningen & pa annu langre sikt arbeta dar som arbetsgivare.


Jag har ocksa gjort ett ganska smart val idag. Jag har bestammt mig for att inte fortsatta med den personliga traningen, aven om jag tycker det ar jatte kul, & jag far en ordentlig utmaning. Det finns andra saker som jag kan gora med de pengarna som ger mig mer. Nu har jag gjort ett smart beslut va? Följ min blogg med bloggkoll

Ska inte lagga ner

Nej jag ska inte lagga ner bloggen. Men det kanns skont att veta att det anda finns folk som laser vad jag skriver & verkligen vill veta.
Kom precis hem fran Summerset Collection. Jag hade inga som helst problem att lamna tillbaka byxorna. Forst tankte jag att jag inte skulle kopa ett par nya utan vanta, men sen tankte jag om & tankte "koper jag inga nu sa kommer jag snart angra mig & aka tillbaka till summerset & det blir en extra resa". Sa det fick bli ett par nastan likadana fran Hard Tail. Fast dessa ar bruna. Men innan jag betalade for dem fragade jag om de hade fatt in flera byxor an mina som hade sanna dar sma hal i sig. & eftersom jag nu har ett par bruna sa kan ni vall gissa vad de svarade. Jag ska verkligen gora med allr basta for att spara pengar nu. Nagon som har nagra tips pa hur man klarar det latt?
Det basta med att vara har sjalv ar att jag kan sitta vid datorn utan att skammas for att jag tycker det ar kul att titta runt pa internet. Sen kan jag lyssna pa min musik i sterion, hogt, & sjunga med.

Kyrka

Kyrkorna i USA ser pa nagot satt inte ut som en kyrka, faktum ar att det finns fler hus som ser ut som kyrkor an sjalva kyrkorna. & min definission av en kyrka ar en vanlig svensk kristen kyrka. Det ar faktiskt valdigt stor skillnad pa det mesta. I Sverige i kyrkan sa har prasterna speciella klader pa sig under Gudtjansten. De musikinstrument som oftast anvands ar orgel eller piano. & vi sjunger psalmer. I den har kyrkan hade prasten byxor & skjorta. De hade trummor, bas, elgitarr, zynt, & en specielle kille som sjong. Latarna var inte psalmer utan lite mer poppig musik om att prisa Gud & det kandes som att det var mer musik an snack, vilket kan vara en fordel om man inte tycker om att lyssna pa en gubbe som star & pratar om hur man ska vara for att vara en bra manniska. Sjavla snacket skulle jag vall vilja saga ar lika. Men det kanns anda inte som att det ar min grej att ga i kyrkan, & jag tyckte inte jag sag sa manga i min alder, trots att det har var den gudstjansten som mest ungdomar kommer till.
Efterat akte jag direkt till gymmet for att trana. Nar jag var klar & tog av mig mina nya, underbara byxor fran Hard Tail, visade det sig att det inte var sa fullt underbara efterallt. Det var tre sma hal i sommen pa rumpan, sa jag ska aka tillbacka till summerset collection nu & byta dem.

Trottnar

Jag borjar trottna pa att skriva min blogg nu. Den var ju till for att halla alla updaterade pa ett latt satt om vad jag har for mig har, men det verkar inte vara nagon som laser den!
Idag ska jag iaf till en kyrka & kika med Irene, sen ska jag testa mina nya gympa klader pa gymet.

Lordag.

Forrut var jag pa summerset collection & tittade pa gympa klader. Jag hittade tva toppar, ett rosa & ett vitt & blatt randigt, bada fran Nike, & ett par byxor fran Hard Tale, vilket jag kan rekomendera starkt, de har mycket fina saker. Jag hade kopt ett ribbat linne fran dem om jag hade haft rad. Det ar sa att jag bestallde ju lite saker fran Nikes hemsida, men det strulade till sig sa jag avbestallde det. De har reserverade pengar pa mitt konto fast att jag inte ens hann fa ett ordernummer. Sa jag ringde dit & fragade varfor inte pengarna fanns pa mitt konto, det var ju anda i tisdags jag avbestallde det. Men det ska tydligen ta 2-3 veckor innan jag far tillbaka dem. Jag behover de pengarna for att kopa bocker till mina lektioner, sa det ar ju bra om jag kan anvanda de pengarna jag har.


Fredag kvall

Igar kvall var jag ute med Irene & Kethleen. Vi bowlade tva omganger, jag van bada :). Sen hade vi inget att gora sa vi akte vidare till bion, nar vi kom dit var det tva minuter kvar innan bion borjade. Vi sag Hous Bonny, & den var riktigt rolig, sa den kan jag rekomendera.

Jag kom hem klockan 12 inatt & imorse gick jag upp klockan 7 for att ata frukost, & sen akte jag ivag pa ett step up pass pa Bally. Nar jag kom hem skulle Angela & barnen ivag & kopa skolsaker sa jag akte med, jag kopte mig ett blovk som jag ska anvanda nar jag borjar pa collage. Sen akte vi till en marknad dar man kan kopa gronsaker, de har ocksa en pumpa de blaser upp som barnen kan hoppa i pa lordagar.
                   

Collage

Jag var idag pa collage & gjorde mitt engelska test for engelska som andra sprak. Jag hamnade i den hogsta gruppen, eller egentligen i den nast hogsta, hamnar man i den hogsta far man lasa engelska pa samma niva som de som har engelska som forsta sprak. Men jag var ganska nara att komma i den gruppen, om nu 6 poang ar nara. Men jag ar glad att jag inte hamnade dar. Sa jag pratade med en vagledare, & jag registrerade mig for skrivning & gramatik & marknadsforing. Bara det att Engelska klasserna var pa ett annat collage som ligger lite langre bort, sa jag var tyvarr tvungen att ta bort engelskan eftersom det inte gar att ordna det. Sa jag ar ganska ledsen & besviken nu, for jag saknar faktiskt skolan lite, & jag vill ha lite stimulans sa att jag inte glommer av studietekniken. Sa nu kommer jag inte kunna lasa allt jag hade tankt mig. & om jag tanker efter rikitgt noga sa ar jag faktiskt fly forbannad!

Vaken

Jag vaknade klockan tva i natt av att jag var jatte kissnodig, sa jag gick pa toa & lade mig ner igen. Men inte kunde jag sova. Jag lag & tankte pa Par, & pa gymet, & jag kom fram till det bestlutet att betala 150$ i manaden ar alldeles for mycket, sa jag ska kora pa 16 lektioner paketet istallat. Om ingen kanner for att sponsra mig forstass? :P

Gym

idag har varit en ganska lugn dag, vi har inte gjort nagot sarskillt & bade Mark & Angela har varit hemm storre delen av dagen. Bada ungarna sov middag med, dock inte samtidigt. sa jag hade bara en unge att leka med at gangen. Sen bar jag mig ivag till gymmet, dar pratade jag med Steve, (min personliga tranare) om kostnader & upplagg for fortsatt personligtraning. For det forsta far alla nya medlemar till gymmet den har manaden 100$ av det ursprungliga priset. Sen far man valja mellan 16, 24 & 36 packet av lektioner. Jag ska nog valja den med 24, da ska jag ha pass med honom varanan vecka & sedan kora programet pa egen hand i tva veckor till nasta lektion, sa att jag kan forsatta utvecklas. priset kommer bli 1455$ tror jag, det betyder att jag kommer betala 150$ i manaden + medlemskapet som ar pa lite mindre an 50$ i manaden. Vad tycker ni? Ar det vart det? Jag tror det skulle vara kul iaf, & sa har jag nagot att gora.

Hektiskt

Adam har utslag over hela kroppen som han maste ta medeciner for att fa bort, & medecinen gor honom trott & grinig. Men jag bestammde mig anda for att aka till en stor lekpark & lata dem leka. Allt gick bra & jag hade fika med mig & juice. Adam hade nagra icidenter med andr barn om leksakern i sandladan sa jag fick sta & vakta pa honom sa att han inte tog saker som nagon annan lekte med. Ratt som det var hor jag nagon skrika hjartskarande, & hogt upp pa lekplatsen (man maste klattra for att komma upp) star Olivia & en kvinna forsoker fa henne att hoppa ner till henne, nar jag kommer fram & undrar om vad som har hant forsoker hon beratta for mig, men allt jag ser ar hur Olivias tarar rinner nerfor ansiktet & hur hon hoppar av smarta. Hon ar iaf smart & akte ner fran rutschelkanan & hon sager att hon blev stucken av ett bi. Det var precis under fingrarna dar huden ar som hardast. Jag fick ropa pa Adam & springa till bilen  & aka hem. Val hemma mar hon battre men da sitter hon baklanges pa stolen & lutar sig over ryggstodet & stolen ramlar. Det har har varit en tuff dag. Men efter det, somnade barnen & har nu sovit i over tva timmar.

Tuesdi

Igar var det full rulle har. Olivia trodde parlor var gjorde utav en kossa, vilke tjag tyckte var jatte roligt. Vi gick till lekparken & lekte, badade & lekte lite i tradgarden med. Sen akte jag till gymmet & hade mitt forsta pass med en perwonligtranare, vilket var grymmt! Det skulle jag definitivt fortsatta med om det inte hade vart sa dyrt. Jag far ett pass till grattis, sen ska vi ga igenom kostnaderna, det billigaste man kan fa det till ar 40-50$ per timme, sa ska jag forsatta med det far det bli typ ett pass i manaden. En hade vi kalas har igar eftersom Beth aker hem idag (hon har redan akt).

Jag kommer ihag nar jag borjade ettan & tankte att jag kommer aldrig bli sa stor som de andra & vara klar med skolan. Men nu sitter jag har & har precis gatt ut gymnasiumet. & jag tycker inte studenten var sa rolig som manga pastar, jag kande mig inte forbered. Jag var inte med pa alla balrundor, mest for att jag hellre ville va med Par eftersom jag skulle aka hit ca 10 dagar efter studenten. Sen tycker jag inte att jag gjort mitt basta under min tid i skolan, jag skulle kunna ha mycket battre betyg om jag diciplinerat mig mer & gatt in for studierna. Men jag sokte till universititet i Karlstad nu infor hosten bara for att se om jag skulle komma in eller inte, & det gjorde jag. Sa jag ska jobba rumpan av mig nasta ar nar jag borjar det, & sen ska jag ha ett bra jobb som jag trivs med. & infor universitet for att tjana lite extra pengar ska jag har i usa lasa marknadsforing for att forsoka hitta ett butiksbitrades jobb i karlstad & inte behova ta sa mycket lan. bra plan va? :)

Jocce smocke!

Sag precis jocces avlamnade fottryck pa min blogg. Han ska betala min flygbiljette till Las Vegas eller Los Angeles. Jag ar helt exatisk nu. Beth horde mig borja springa runt har nere & ropade pa mig & fragade vad de var & jag borjade gapa & hoppa av gladje. Tack sa jatte mycket Jocce, vet inte hur jag ska kunna tacka dig for det har! Dessutom har jag mojligheten till att se en konsert med Madonna. Det ar synd att man inte kan ha hur mycket semester som helst, jag kommer bara kunna stanna i nagra dagar. Men jag hoppas, hoppas att jag kan komma & se Madonnas konsert. & det har ska redas ut snarast mojligt nu. Ska prata med Angela ikvall & sen sa maste hon kolla upp pa jobbet att ingen annan har lagt in ledigt da, & sa maste hon ju prata med Mark med. Men sen kommer jag pa bums & skutt hora av mig till Jocce & beratta hur det blir, forhoppningsvis vet jag redan i slutet av den har veckan.

Idag har jag, Adam & Olivia vart ute & badat i nastan en timme, & de hade bla lappar, anda vad det jag som var i vattnet hela tiden & inte dem :). Sen nar Angela kom hem akte jag till County Community Collage & registrerade mig, sen maste jag gora ett engelska test & sen kan jag anmala mig till kurser. Sen var jag pa gymet lite med. Men imorgon ska det bli roligt att se hur det ar att ha en personligtranare.

Idag fick jag ocksa reda pa att om jag skulle spela cello sa skulle det betyda att jag skulle betala 210$ i manaden for 4-5 h lektioner plus 50$ i manaden for hyrning av instrumentet. Sa jag har lagt ner den iden tills vidare, kanske borjar igen nar jag kommer tillbaka till Sverige.




Framsidan av benet ar brunt, innersidan, inte fullt sa brun.

Vattenslang

Igar kavll hade barnen det jatte kul nar de sprang omkring nakna & lekte med vatten slangen, & de var alldeles blota. & sen hande det en liten olycka sa Adam bajsade pa uppfarten. Angela kom sen ut & fick ta hand om det, & man kan inte saga annat an att Adam var ganska stolt over sitt sattyg :P

Obehaglig upplevelse

Angela hade jour idag sa hon var tuvngen att aka till jobbet. Nar jag & Beth (barnens mormor som ar pa besok) satt & pratde om allt mellan himmel & jord, var Olivia & Adam & lekte. Nar vi tittade till dem hade Adam hallt vatten over halva sina foraldrars golv & sangen, massor av det. Vi borjade stada medans Adam satt in the corner, sen gick jag & hamtade honom for att han skulle hjalpa till att stada. Det borjade bra men sen slutade han stada & da skulle Beth fa honom att borja stada igen, han vill inte det, sa hon smiska honom tva ganger & just nu ar jag helt tom i huvudet efter det. Jag tycker inte om att man slar barn for jag tror inte att det leder till nagot bra, det ger inte respekt utan radsla. Han ar tre ar, sa mycket kan man inte begara av en tre aring.

Tankar

Jag har sa manga tankar & ideer som snurrar runt i skallen pa mig nu. Jag vill ta danslektioner, jag vill ta massor av kurser pa collage, jag vill borja spela cello igen, jag har precis skaffat mig en medlemskap pa Bally. Min allra nyaste ide ar att istallet for att Par ska komma hit sa ska jag aka hem i tva veckor. Men den iden ar redan sopad eftersom det skulle betyda att jag ar tvungen att betala ca 10 000 kronor for flybiljetter & pa det tror tydligen pappa att det kommer bli svarare att aka tillbaka hit sen. Men jag vill ju traffa mamma, jag vill traffa Linda, Alice, Elin & alla andra med. Jag vill hora skvaller & ga till kronan! Men aker jag inte sa finns det sa mycket annat jag kan gora for de 10 000 kronorna, tex kopa en dator, som jag maste gora nar jag kommer hem. Sen om jag & Par flyttar ihop sa finns det en dros saker som man maste kopa till lagenheten. Sa jag far bli kvar har. Sen ska jag ju forsoka fa ihop pengar till en flygbiljett till Las Vegas i borjan av november & halsa pa jocce dar.

Jag forsokte ocksa fa Angela att salja den har kjolen at mig pa ebay, men hon sa bestammt till mig att behalla den for att jag kommer garanter vilja ha den till varan. & hon har nog ratt.


Kokbok

Igar nar jag kom efter att jag varit & kikat pa klader sa gav Angelas mamma mig tva kokbocker om amerikansk kokning. Valdigt givmildt av henne, kanns som om jag borde ga & kopa nagot till henne med, men jag har ingen aning om vad jag ska ge henne da. Har ni nagra forslag?

Nar jag hade varit & hamtat min kavaj sa blev jag sa himla sugen pa sushi, sa jag akte & kopte med mig lite hem. Forrut har jag smakat pa den Californianska sorten & den med gurka i, & jag tycker de med gronsaker smakar godast, sa jag kopte tre olika, gurka, morrotter & avokado. Avakadon var en solklar vinnare i smaktestet. Yummie!

Godmorgon!

Inatt har jag sovit ganska oroligt, dromde att jag brot benet tva ganger & sedan gjorde det sa ont att jag kraktes, & i det fanns Lindas lapp-piercing. Hur hade den hamnat i min mage? :) Jag ska ata frukost nu & sen ska jag pa ett step up pass pa Ballys & sedan vidare till Summerset & kopa min kavaj. Jag ska nog kika pa lite andra saker med. Men bara titta & inte kopa. Det finns en affar som har valdigt fina klader som hete club monaco, men den ar sa fruktansvart dyr.

Blueberrie!

Kom just & tanka pa nagot valdigt roligt Par gjorde en gang. Jag satt & tittade pa kort jag hade tagit pa min kamer nar Par sa att jag skulle ta kort pa honom. Tyvarr haf jag inte de korten har men de ar valdigt roliga. For han latsas sova & har ett stort flin pa lapparna. Sen sa han till mig att jag skulle visa det for mina kompisar & saga hur glad han sg ut nar han sov. :)


Tusingen!

Nu borjar det har med shopping bli aningen angest framkallande. Men jag hade 50$ i rabatt pa express, de ar en lite dyrare affar sa jag tankte att de maste man ju anvanda, sa jag akte dit idag & skulle kopa den, men jag glomde av att det tar 1 dag for pengarna att komma in pa kontot nar man lost in en chek, sa dar stog jag med snopen nasa & fick snallt beratta att jag skulle komma tillbaka imorgon & betala for den. Sa det blir att aka tillbaka. Plus det har ska Bally ha 80$ pa mandag med. & jag vet, jag ska spara pengar. Jag ska!

Yibbie!

Sjalva passet jag var pa idag var inget sarskillt, kommer inte ga pa det igen. Det var forsta gangen jag sag en ledare pa passet som inte var pinsmal, men vig var tanten iaf. Sa nu har jag ett Bally kort, det kostade 80 dollar, sen ar det 40 dollar i manaden & da far man ga pa sa manga pass & ga till gymet hur ofta & mycket jag vill, billigt billigt! Man far tva timmar gratis personlig traning sa jag ska ha ett pass med en pa tisdag :)

Jag fick mina klader fran Urban Outfitters idag med, sa jag ar overlycklig!



Ser ni raven?

Gym

Nar jag varit har i White Lake har jag testat ett gym, TPOP. Det gymmet ar alldeles ny oppnat & lokalerna ar en foredetta resturang. Jag tycker inte om det stallet bara for att de inte har nagra speglar, & jag alskar speglar, de gor att man ser om man gor ratt rorelser eller inte, sa jag ska inte ga dit igen. Idag ska jag ga pa ett pass pa ett gym som heter Bally, & forhoppningsvis har de iaf nagra speglar ;)


SSA

Jag maste beratta om en man som satt pa kontoret pa det man skaffar sitt personnummer.  Han hade ett litet forlitet linne som han hela tiden satt & drog i, sen satt han med armarna ikors & pratade med nagon som inte existerade for nagon annan an han sjalv, & sen borjade han rakna pa fingrarna.

Jag fick iaf mitt personnummer & kortet kommer nagon gang i nasta vecka. Den mannen jag pratade med sa att jag hade bland de finaste visa kortet han sett, de mesta brukar se forskrakliga ut sa han :). Jag har ocksa upptackt ett fel i mitt visa, det star att jag ar en male, sa jag ska ringa till immigrationsverket idag.

Facebook

Mer bilder finns pa Facebook nu.

Pappa aker

Bara for att pappa aker vidare till Chicago, for att ga pa FBI's museum & nagot spion museum sa fick jag dagen ledigt igar. Jag & pappa bokade biljetter till en Imax bio (om ni inte vet vad imax ar far ni ta reda pa det sjalva ;) ). Vi tittade pa Dark of the knight, det var en riktigt bra film. Innan det var vi pa Henry Fords Museum, vilket var ganska coolt med alla gamla bilar, flygplan & tag. Den har gangen har jag lagt upp bilderna pa Facebook eftersom det ar lattare att lagga upp manga bilder dar. Enjoy!

Jag maste tillaga att mitt ansikte ser ut som en krater. Det kan vara att maten ar fetare har an hemma, eller nagot annat. Men min hud ar allt annat an bra & jag tanker inte lagga ut nagra kort pa mig forrens huden har skarpt till sig & den ar som den brukar vara.

Ar det verkligen sant?

Nu nar det ar over ett dygn sen jag var hos mediumet & tanker pa vad de sa sa tror jag faktiskt mer & mer pa att det ar en bluff (iaf dessa tva medium jag traffade). Vissa saker de sa stammer valdigt bra men andra inte. & jag tror att jag ledde dem valdigt mycket till vad de sag, eller spadde eller vad de nu gjorde. Men man kan inte annat an att kanna sig pa ett annat satt efter det har. Det var speciellt en sak de sa som var nagot som man inte riktigt kan gissa sig till. De kanske har nagon slags formaga men langt ifran att kunna veta allt det dar de sa.

Maste ocksa lagga till att nar jag & pappa var pa Mall of America sa kopte jag en klanning pa Urban Outfitters, som jag sedan lamnade tillbaka for att jag tyckte att den var for sommrig & nu nar sommarn snart ar over ar det battre att lagga pengar pa vinter klader. Vilket var jatte tur att jag gjorde! For nar jag var inne pa Urban Outfitters hemsida sa hade de den klanningen pa res for over halv priset! & nar jag anda holl pa bestallde jag en baddrakt men en rav pa (som nu ar slut sald).

                     

Medium

Igar var jag pa ett poolparty med alla andra au pairer runt omkring har. Bara det att det borjade regna & aska sa vi fick sitta inomhus. Den LCC vi var hos bodde i ett stort vitt hus. Hon berattade senare att hon hade tio barn! Men 6 av dem var adopterade, en av dem for bara ett halvar sen & hon ar nu 15 ar. Hon hade fatt en ny au pair dagen innan som hon inte var sa nojd med. Jag hamnade i samma grupp som henne nar vi hade rollspel & hon forstog ingenting alls. Annars sa tyckte jag det var jatte roligt, alla var trevliga, & en av tjejerna, Julia fran Tyskland, var i samma grupp som jag pa au pair skolan i New York.

Idag skulle jag & pappa ut & titta pa bilar, men vi hamnade pa en marknad istallet. Jag hittade en cykel dar som var lila med stjarnor pa & skulle kopa den, men han som hade standet var inte dar just da, sa pappa tvingade ivag mig for att titta pa alla andra saker de hade dar. Da sag jag ett medium, som tog 30$ for allting, tarot kort, hand lasning & syner, vilket ar billigt. & jag tog chansen & fick valdigt intressant information. Men jag ska aka tillbaka dit & kopa cykeln. Hall tummarna pa att den finns kvar da!

Jag & pappa kom nyss hem fran bion. Vi sag pa The X Files (for er som inte vet ar det Arkiv X pa engelska ;) ) Jag kan inte pasta att den var sarskillt bra, & det tyckte inte pappa heller. Jag kakade popcorn med extra smor pa & tappade nagra i knat, sa som man alltid gor nar man ar pa bio & inte tanker riktigt pa vart munnen sitter sa att de hamnar nagon annanstanns, vilket da lamnade fett flackar. Jag hoppas de gar bort i tvatten.

Bilder

Bilder fran varan resa finns upplagda pa min bilddagbok.

Min & pappas resa

Forra lordagen gick jag upp tidigt, Angela skjutsade mig till en buss som gick fran Ponitac klockan sju pa morgonen. Sedan tog jag bussen fran Detriot till Chicago. Nar jag kom fram akte jag & pappa & kikade in familjen Hopps hus, vilket pappa tyckte var valdigt roligt eftersom jag hade trott att de inte skulle vara hemma, men alla bilar stog pa uppfarten & garageporten var oppen. Sedan tog vi av mot Minneapolis & Mall of America.

Jag tyckte inte att det shopping centret var nagot alldeles speciellt, forutom da att de hade ett tivoli mitt i det. Jag kopte ett nattlinne, ett par byxor,fem diadem & efter mycket sokande efter en bikini (jag glomde packa med mig min) sa sluta det med att jag kopte en hallonrosa pa H&M. Vi var ocksa pa en vattenpark som inte var sarskillt markvardig men en del kort togs. Sen akte vi & tittade pa det hus min farmors mamma & pappa byggde i borjan pa 1900-talet, det var iaf renoverat for sa gamalt sag det inte ut att vara. Vi halsade ocksa pa fru Myrtel Dahlin som var gift med farmors kusin. Hon blev riktigt forvanad nar vi kom & ville inte att vi skulle ga.

Vi hade ogonen installt pa Pictured Rock men eftersom vi inte hade nagon karta & on fans inte med pa GPS'en sa missade vi den med 40 miles. Men vi akte till en vatenpark istallet. Pappa hade bara med sig gubb badbyxor sa han skulle kopa nya pa vattenparken, men allt var slutsalt, sa vi fick aka till ett annat stalle & kopa badbyxor. Gissa om jag var arg?

Efter det akte vi vidare till Au Sable, som ar en back dar man kan paddla kajak & kanot. Pappa var vall inte sa dar sugen pa det, men i slut andan tror jag han tyckte det var roligare an vad jag tyckte. Vi akte kanot (2&1/5h)i torsdags & i fredags akte vi kajak (4h), & jag har upptackt nya muskler i min rygg.

Idag kom vi tillbaka till White Lake, egentligen igar men vi sov pa hotell igar natt med. VI var ocksa & tittade pa ett shoppingcenter, Summerset collection, & dar kopte jag en vit skjorta, en kjol, en under kjol & ett par spets strumbyxor, & pappa tyckte de kladerna var jatte fina.

Det har ar vall ungefar allt vi har hunnit med hittills, jag ska snart aka ivag pa ett poolparty med andra au pairer i det har omradet, vilket jag tycker ska bli kul.


Kanot

Idag har jag & pappa vart ute & paddlat kanot, vi tyckte det var sa roligt sa vi ska stanna har tills imorgon & paddla kajak imorgon istallet for kanot. Sen ska vi borja resa tillbaka till White Lake.

8

Idag var vi & tittade pa det huset som farmors pappa byggde i borjan av 1900-talet, jag & pappa tog kort pa hur det ser ut idag. En man kom fram till oss & fragade lite trevligt vad vi holl pa med, men pappa blev nog lite radd for det kvarteret. :). Sen var vi hemma hos Myrtel Dahlin. Det tog oss ett bra tag att hitta till hennes hus. For det forsta hade farmor skrivit en 2 istallet fo en 7 i adressen, & sen hade vi fatt for oss att hon bodde pa ett alderdomshem, men det gjorde hon absolut inte. Den 92 ariga gamla tanten sag inte ut att vara over 80 & hon hade halsan i behall & korde fortfarande bil.

Stopp mitt i allt.

Igar var jag & min far pa Mall of America, tro det eller ej men de har ett tivoli mitt i det. Vi ska dit en stund idag igen, eftersom jag glommt min bikini i White Lake, & vi ska till en stor strand langre fram. Idag ska vi troligtvis aka & halsa pa en kvinna som varit gift med min farmors kusin & sa ska vi se ett hus som farmors mamma & pappa bygde nar der bodde har. Sen aker vi vidare till nagon o eller nagot annat trevligt som jag har skrivit upp pa vara "att gora" lista.

Chicago

Klockan ar nu kvart over tre men jag har inte kunnat sova pa hela natten, det ska bli kul att traffa min fader snart, fast jag ska inte aka till bussen forrens tjugo over fem ar jag redan upp & ranner. Ha det sa bra & jag kommer vara tillbacka om en vecka.

Jobbigt

Just nu ar det valdigt jobbigt allting, jag langtar inte hem men ar valdigt ledsen anda, jag saknar Linda, jag har ingen att prata med min bekymer riktigt ordentligt med. Pappa ar i detroit nu & imorgon far jag traffa han. Vi ska till mall of America & jag far shoppa bort mina bekymer.

Rosa

Jag gillar ju rosa sa jag kanner mig mycket battre med mig sjalv nu nar jag har en rosa blogg med ett litet hjarta pa :)

Pars halsband med en fotboll & en fotbollssko pa har gatt sonder. Jag har inte bestammt mig om jag ska laga kedjan eller kopa ett nytt, han har ju anda haft den kedjan sen han var liten.

Telefonsnack

Nar jag kom upp imorse borjade jag fundera pa vilken dag det verkligen var. Angela fragade Mark igar om hon skulle jobba idag eller inte eftersom hon var ledig for hon trode att jag skulle aka till Chicago pa fredag. Jag forstad inte vad hon menade men lat det passera. Men nar jag vaknade imorse borjade jag tanka. & nar jag kollade datumet sa ar det ju fredag idag & inte torsdag, som jag var helt saker pa att det var.

Jag satte mig vid datorn & kikade runt lite, sen kom jag pa att jag & Linda hade ju bestammt att vi skulle prata med varandra over skype idag. Vi pratade i 2 &1 halv timme om allt mellan himmel & jord. Jag har saknat att prata med henne valdigt mycket, & kanner mig dum som glomde av hennes fodelsedag, men hon kommer fa kompensation eftersom jag ska kopa lite presenter till henne.

Nar jag pratade med Linda borjade Mark & Angela braka. Han ville att allt skulle vara perfekt stadat har. Sen var han lite grinig pa mig med sa jag fick skura golvet. Nar Mark akte ivag till jobbet sa Angela att jag fick ursakta honom & att han fick sanna utbrott ibland, det som inte plockas undan ska slangas. Olivia var inte heller glad pa honom eftersom han hade tvingat henne sitta kvar vid bordet & ata fast hon inte var hungrig. Hon satt & sa att Mark inte var en arlig man. Han ar allt lite for strang mot dem nar det galler mat. Igar satt Adam vid bordet i en & en halv timme for att han inte at upp allt pa tallriken, har han suttit dar sa lange sa tycker jag Mark borde forsta att han inte ar hungrig. Men jag sa inget, det ar ju faktiskt upp till dem hur de vill gora med sina barn, men jag hade nog inte gjort sa.

RSS 2.0