Happy Halloween

Igår var jag ute & åt men Miia, sen åkte vi & tittade på High School Musical 3 med Kathleen & Irene. Jag har inte bestämmt mig än för vilket som var mest underhållande, filmen i sig eller Irene. Vi var de enda där så först började Irene med att tala om vilka skådespelare hon tyckte mest om & de hon tyckte minst om i filmen, sen talade hon också om hur gamla alla var, & att hon som spelar piano är från Ryssland. Sen sjöng hon med i varje låt (Ja, hon har sett filmen iafen gång förrut, & hon har säkert skivan med) & hade väldigt svårt att sitta still, för hon inte bar sjöng, hon dansade med :)

Nu har jag precis vart ute & gått "Trick Or Treat" med barnen, fantastiskt roligt! Om en timme kommer Irene & hämtar mig & vi ska åka på en halloween fest. Håll tummarna på att jag vinner bästa utklädda ;)


Rosemary Ellen Guiley

Igår var jag & Miia & tittade på en föreläsning av spökjägaren Rosemary Ellen Guiley. Det var häfitgt tyckte jag. Hon pratade & visade bilder på ställen hon varit på & visade bilder på skepnader som har en naturlig förklaring & saker som inte har någon naturlig förklaring. Hon har skrivet x antal böcker & skriver spalter för olika tidningar. Just nu håller hon på &skriver en bok om Shadow Peopel. Det är den mörka skepnaden med en hatt & trenchcoat, som de flesta nog har hört talas om på något sätt. & hon har gjort en undersökning som visar att männisor om har sett en Shadow Peopel har också i många fall blivit bortrövade av aliens. Shadow Peopel kan oftast bara se på natten, Han/hon kommer ut underifrån sängen, från dörren eller garderoben. Rosemarys teori är att de försöker ta sig in i våran värld, & att det är något de kan få av oss när vi sover. Jag själv skulle aldrig vilja möte en, framförallt inte om man ska bli bortförd av aliens med.



Ny Önskelista



Jag är bäst!

Jag trode verkligen provet gick JÄTTE dålig. Men jag fick faktiskt 6.5 poäng mer än förra. Jag är glad, glad, glad.


Los Angeles

Efter att ha försökt boka biljetten i över en vecka lyckades jag äntligen! Jag fick dock betala $20 extra eftersom jag fick göra köpet över telefon. Men nu har jag biljetten & jag åker nästa fredag & är hemma igen på söndag. Det är en kort resa, men jag ska försöka att hinna med att se så mycket som möjligt!

Halloween

Jag hade jätte kul i lördags. Olivia har tjatat på mig att jag ska vara en mummie på halloween, men jag har inte lyckats få tag på någon dräkt, så jag får vara ett bi istället. Men i lördags hade vi en tävling på vårat au pair möte. Den grupp som först svepte in en gruppmedlem med två rullar toapapper vann. Jag var den utvalda gruppmedlemen, trots att jag ä rminst av alla kom vi näst sist. Men jag fick ju ia fvara en mummie. Alla skärde ut var sin pumpa. Jag kan ju säga att det är något som jag garanterat ska göra nästa år med, det var kul, & den blev väldigt häftig med. Sen satt vi bara där & pratade jätte länge. Sen åkte vi till ett majsfält som de har gjort till en labyrint. $8 kostade det, svindyrt. Sov sedan över hos Kathleen.


         

Problem

Jag har försökt köpa biljett till LA i en vecka nu, det är två veckor kvar tills jag åker, men det har inte fungerat. Så jag var på banken nu för att se vad det var för fel. För det första så har den ändrat mitt namn. Från början vad det bara Mikaela Aakerstedt, & det är det som står på mitt kort. Men nu är det Mikaela A Friden. Det förklarar ju varför det inte har gått, men det andra är också är att de av någon konstig anledning har skrivit in min svenska adress på kortet. Så mamma har fått en hel drös av brev med mina kontoutdrag hem i brevlådan. Vad är det för vitts med att de kopierade ett verifikationspapper på att jag har en adress i USA om de inte skriver i den adressen.

Mer problem blir det när Mark sa att han ville prata med mig innan jag bokade min biljett till LA. Han sa att när jag åker till LA kan jag åka direkt till Malin efteråt & sen åka hem, för det skulle jag tydligen spara pengar på. Vadå sparar? Jag skulle ju enbart förlora pengar på det, då skulle jag inte ha en rynkat öre att leva alls för när jag kommer hem. De känns som om de inte vill att jag ska stanna kvar tills den 12 december. Det här är bara andra gången de har sagt något liknande.

Nu ska snart Miia komma & plocka upp mig & så ska vi åka på ett au pair möte & skär i pumpor.

Lucia

Angela fick inte det jobbetsom hon sökte lite efter att jag kom hit, det har iaf tagit två månader för henne att få svar. De kom på att de inte hade råd med den tjänsten just nu & ska ha den "on hold", för ett tag.

Förövrigt så har jag tänkt lite. Den traditionen som jag tycker om allra, allra mest är Lucia. Jag har redan börjar sjunga Lucia sånge, det är det bäsa jag vet. Traditionerna här i USA är mer överdrivna än vad de är i Sverige. I slutet av augusti börjar det säljas Halloweenpynt, i slutet av September börja vissa pynta för det. Jag tror nästan några kommer byta ut deras Halloween pynt mot julpynt direkt efter att Halloween är över. & det värsta av allt. De firar inte Lucia! Jag sa till Angela att jag tyckte det var ledsamt, hon tyckte inte som jag, men hon har ju å andra sidan inte upplevt Lucia & vet inte hur mysigt det är.

Mer tid till skolan

Det här provet gick inte alls lika bra som det förra. Jag måste öva mer till nästa prov nu! Vi fick tillbaka förra provet & jag fick 91 poäng, & läraren sa att de flesta fick ett poän runt 90. Det lägsta någon fick var 48 & det högsta någon fick var 103. max poänget var 125. Så jag tyckte jag presterade ganska bra på det, nästa prov vill jag inte få tillbaka.

Explosiv

Det är en kille på gymmet, eller kille & kille han är väll iaf i 40-års ålder, som jag är så fasligt fascinerad av. Han hoppa jämfota upp på en bräda som han har massa klossar under, det hoppet är lite över en meter, sen springer han snabbt som tusan. & allt annat han gör är också så där snabbt. Jag tror han är med i armen.


Stämmer verkligen det här?

Jag var inne på elgiganten & tittade på wii spel då jag såg att en laddare till konsollerna kostade 99 999 kr, & det kan väll ändå inte stämma eller?

Förövrigt skulle jag gå ut till garaget förrut för att hämta min resväska för att se om allting får plats i väskorna jag har när jag åker hem. Så jag gick ut i garaget & när jag skulle gå in igen så hade jag stängt dörren som var låst. Så utelåst i garaget. & jag kan ju inte precis säga att det var första gången det hände som jag har låst mig själv ute. Men jag hittade en nyckel & kom in. Jag visste att jag skulle ha tur & komma in för det har jag alltid. Peppar, peppar, ta i trä!

Update: Alla kläder fick plats i väskorna iaf, tack vare de häftiga påsarna mamma sände mig. Men jag ska till FedEx imorgon & köpa en låda som jag ska packa i massa kläder som jag inte behöver här & skicka hem dem redan nu. Mark är ju pilot så han får 75% rabatt på FedEx, så jag får be honom skicka det åt mig, billigt & bra.

Godnatt, eller Godmorgon

Miia ringde mig för ett ganska bra tag sen, klockan var halv fem tror jag. Vi åkte & shoppade med Irene & Yulia. Så nu har jag fått tag på några toppar & faktistkt ett par skor också. & jag ska försöka mig på ett litet löfte, jag ska inte köpa några mer kläder det här året, det är mitt nyårs löfte! Jag köpte mig en maskeraddräckt med. Nästa maskerad på kronan ska jag vinna! Förra gången la jag ner jätte mycket tid (mamma gjorde det iaf för hon sydde en klänning till mig) på det, men det här gången tänker jag inte låta någon ha en bättre idé än vad jag har! Miia åkte hem för cirka en timme sen & nu har jag provat mina kläder. Godnatt på er!

Ormparken

Nu ska jag iväg till ormparken & åka inlines, jag kan behöva det, orkar jag så åker jag till gymet efteråt..

Pengar, Pengar!

Det finns ändas tre saker som jag verkligen behöver köpa innan jag åker hem, det är en resväska, jag tog bara med mig en & den var redan öerviktig när jag kom hit, de två andra är vantar & mössa. Sen finns det en sak till, som egentligen inte är nödvändig, men ganska viktig för mig, & det är att åka & klippa mig & färga håret, men detta kommer inte göras förrens nästan precis innan jag åker härifrån. Sen måste jag ju köpa lite julklappar med, jag har en billig, bra & relativ personlig sak som jag ska köpa till nästan alla.


Till Tomten

  • Saker till min lägenhet, färgerna vill jag ska vara grönt & rosa.
  • Stumpbyxor i olika färger & mönster.
  • Alla former av smycken.
  • Pyjamaser i mängder!
  • Fina träningskläder.
  • En rosa cykel.
  • Parfym; Diesel Fuel For Life
  • Hår accesoarer, Dessa har jag hittat på asos & jag skulle villja ha allihopa

              


Tack på förhand Tomten. Jag lovar att jag updaterar listan om jag kommer på något mer jag behöver (läs: vill ha).


Hej då - Thats how we say good-bye in Sweden!

Jag skjutsade Angela till flygstationen igår, resten av familjen åkte redan tidigt igår morse. På vägen hem åkte jag till Ikea för att titta på möbler till min lägenhet när jag flyttar till Karlstad. Jag kommer absolut inte kunna köpa allt på en gång, det får bli lite itaget. Så jag är själv här nu, men det kan behövas för jag r sjuk & behöver vila. Gymet får därför vänta på mig i iaf en dag till.

Vad händer med bloggen?

Jag har funderat lite på vad jag ska ta mig till med den här bloggen när jag kommer tillbaka hem till Sverige. Just den kategorin som min blogg är skriven i nu kommer ju med min hemresa försvinna. Men jag har bestämm mig för att sadla om, jag ska skriva en blogg om student livet. Eftersom jag inte kommer vara i mina hemtrakter så mycket när jag kommer hem så kan jag forsätta att informera de som vill veta om vad jag gör.

Överbliven

Igår berättade Mark för mig att Angela nästan slutade sitt jobb i förrgår för att au pair grejen började bli för mycket. Jag vet att det inte är jag personligen, men jag är ju faktiskt en del av det, & det är jag som i slut ändan har fått dem att tycka att det är för jobbigt. Innan jag kom hit så hade de två au pairer som endast stannade i två veckor vardera, så jag förstår att de är trötta på det, men jag kan inte ro för att jag känner så här som jag gör heller, & det är lika mycket inte just deras fel att jag känner som jag gör, jag hadehaft lika mycket hemlängtan vilken familj jag än hade varit i. Just nu är de hos en 72 årig tant vid namn Maxine. Hon ska ta hand om barnen när jag åkt hem. Angela sa rakt ut förut idag att jag kunde åka hem när jag ville nu om det gick bra med Maxine. Jag kontrade med att jag fortfarande hade min kurs att avsluta & Angela sa att jag hade ju ändå tänkt hoppa av den. Det var en gång jag nämnde att jag funderade på att göra det, men jag sa sen att jag inte skulle göra det, jag vet inte hur hon har fått det till att jag definitivt skulle sluta den. Så man kan väll summera det med att jag känner mig väldigt malplacerad & konstig just nu.

Update: De tyckte att Maxine hade ett för litet hus så detblir troligtvis inte så att barnen kommer gå hos henne.

Mot hemgång

Så här ser planerna ut för mig just nu, fast ingenting är helt spikat än;

Att jag ska åka till Malin till 12 december & stanna där i en vecka. Det betyder att jag missar sista lektion i min kurs, men har redan varnat läraren & han ska fixa så jag får göra min "arbets intervju" veckan innan. Om det blir så här kommer jag vara hemma den 20 december.

Det som strular till det hela är att familjen kanske inte får tag på en au pair tills dess. De tittar på en just nu, men hon har sagt att hon inte vill komma förrens i januari, men de har ju inte heller någon rätt hålla mig här. Själv avslutnings papperna fyller man i två veckor innan man åker. Det kommer inte bli lätt för dem vilket fall som helst att hitta någon innan jul. & som ni förstår så betyder ju de här planerna att biljetten hem inte blir betald av cultural care, jag vet inte varför Nancy ens nämnde det för det visste jag ju att den inte skulle vara. Biljetten blir betald först när man har uppfyllt tre saker, fullföljt året, läst minst 6 credits (10 högskolepoöng) & gått på mins 10 au pair möten.

SÖT

Titta på den här söta räven som luska omkring i området där jag bor. Kortet är taget av mig från mitt rum, räven är alldeles utanför på garage uppfarten.


Inlines med ormar i skogen

Igår var det meningen att jag Irene & några andra au pairer skulle åka på tivioli, men tyvärr var det bara jag & Irene som kunde & tivolit ligger i Ohio 3 timmar bort, så vi får åka någon annan helg istället. För att ha något att göra föreslog An att jag skulle åka till en park & åka inlines, det var ritkigt fint väder igår (vilket hade varit perfekt om man ska på tivoli) så jag åkte dit. Jag var nära på att köra över en liten svart orm. När jag såg den var jag precis brevid den å jag hann inte bli rädd för den, när jag var på väg tillbaka så kikade jag efter den för att jag inte skulle köra över den & bara för att tittade på den lite. Men rätt som det var ser jag något som sprattlar till på andra sidan av mig, jag hade ju tittat efter den där den var förrut, men nu hade den flyttat sig. Jag tror till och med att jag körde över den lite. Jag blev i alla fall väldigt rädd, så den sista biten gick väldigt snabbt.

Jag måste också berätta hur stolt jag är över mig själv att jag kom ner för den första backen utan att ramla den är gången, & jag har lärt mig använda bromsen på inlinsen nu :)


Nöjd?

Jag pratade med min LCC, Nancy förut & frågade om jag skulle köpa min biljett själv eller om jag skulle skicka pengarna till cultural care så att de köpte den. Då sa hon att jag borde vänta lite för hon ska ringa till huvudkontoret imorgon & se om jag kan få min biljett hem gratis om jag varit här i ett halvår, så håll tummarna för mig igen!

President valet

Det här jag skriver nu är baserat på vad jag har fått för intryck av, tv, nyheter & vad jag hört folk pratat om.


Jag kan väll egentligen inte säga att jag hoppas på varken McCain eller Obama eftersom jag inte är tillräckligt insatt men jag har ändå fått en ganska stark bild om det. McCain är 76 72 år gammal till & börja med. Jag tycker det säger det mesta. Dessutom tycker jag att han flyter på två bananskal. De ena är att folk tycker att Bush har förstör ekonomin (vilket han också ha gjort), & folk är trötta på demokrater & vill ha en förändring, därför röstar en del på McCain eller egentligen är det ju republikanerna de röstar på, men McCain är deras representant. Det andra är att det är många som vill ha in en kvinna i vita huset. De är inte direkt så att de egentligen bryr sig om vad Pallin & McCain står för, det är bara det att de blev besvikna för att Hillary Clinton inte blev demokraternas representant.


Palin är ju i en klass för sig med. Jag tittade på debatten mellan Palin & Biden, & Palin tyckte det var mycket roligt att vara sarkastisk, medans Biden försökte vara rättvis & erkänna saker som han & Obama har gjort fel. Både McCain & Palin tycker också om att kommentera Obamas förflutna. Både saker han har gjort & vad han har röstat på i olika val. & här i USA är det så att de tar ihop många olika punkter i en grupp, sen får man rösta på den grupp av punkter man tycker är bäst, så bara för att man har röstat för en grupp betyder inte det att man håller med om alla punkter i den gruppen man har röstat på. & vem har ni egentligen hört mest skit om? Palin! Tänk er om McCain blir president & sen går & dör, då blir Palin president. Jag tror inte jag vill vara med om det. Jag litar inte på Palin för fem öre med hennes sarkastiska leende. Det som händer här påverkar hela världen & jag vill inte se varken Palin eller McCain i det vita huset.


Spamm

Tydligen är det bara jag som inte tycker om spamm i blogg världen. Spamm kan ju vara alltifrån personer som lämnar kommentarer utan att egentligen ha något att säga, till folk som gör reklam för olika saker genom att lämna en kommentar om den saken de gör reklam för. Jag tar bort sådana kommentarer. Jag har tagit bort kommentarer som "Ha en fin dag!" & "Gå in på den här sidan så kan du själv spara ihop poäng för att vinna kläder". De personen som skriver kommentarer som det första alternativet vill bara ha många besökare per dag, eftersom de också länkar till sin egna blogg. Alternativ nummer två får själv poäng på den sajten när du klickar på länken & anmäler dig. Så låt mig & alla andra slippa sådana kommentarer & ta bort dem!


Jag hatar mardrömmar!

Men de kommer hela tiden, & varje gång är det något liknande som händer. Få dem att försvinna!

Äpplepaj

Jag gjorde mig till igår & bakade min första äppelpaj. Den kanske inte var en höjdare, men familjen har inte ens smakat på den. Aldrig mer baka äpplepaj till dem iaf.

Provet igår gick faktiskt ganska bra, tror inte jag får alla rätt men ett B hoppas jag på iaf :)

Apple mill

Idag har jag & A varit & plockat äpplen, han har också lärt sig hur man gör när man plockar äpplen, för att man inte ska få de andra äpplena i huvudet. "Twist & pull!" Ska öva det sista innför provet nu. Håll tummarna!

         

Det känns

Det känns jätte konstigt att skriva med ett svenskt tangentbord nu, jag ar ju van vid att skriva a istället för åä, & o istället for ö. Fingrarna dras automatiskt till a & o nu. Jag lovar att det dar med stavfel är ett minne blott. Särskrivning kan jag inte lova något om.



 


Salesmanship

Jag sitter har & laser & laser, jag har mitt forsta prov imorgon. Sa ni far halla tummarna. Eller ni kan vall iaf dromma om mig, provet ar klockan 8.30 pm, vilket gor att klockan ar halv tre pa morgonen hemma i Sverige.

Hade ett samtal med Angela & Mark igar. Jag bli kvar har till mitten av december. Jag ska komma ivag till Faster Malin med. Antingen blir det en ledig helg som jag aker dit, eller nagra dagar innan jag aker hem till Sverige.

Cop Car

Jag motte upp Irene & Miia pa bowlingen & vi spelade tva omgangar. Jag vann bada forstas ;). Efter det akte vi tillsammans till StarBucks. Jag bestallde en Green Tea Latte. Det var gron & acklig. Nar hon som jobbade dar skulle plocka undan alltsammans & markte att den var full fragade hon mig om jag ville ha nagot annat. Sa jag fick en helt ny kopp med te. Vi satt dar & pratade hur lang som helst sen akte vi tillbaks till bowlingen for att aka hem i respektiove bil. Men pa vagen dit sa ser vi ett rott/blatt blinkande ljus & ett polisbils tjut. Miia (som korde) Blev hyper nervos & svangde av vagen & bara stallde sig mitt i gatan. Da pratade polisgubben i mikrofonen & sa "Park the car and stop!". Sen fragade han efter Miias korkort & om vi hade druckit. Han fragade ocksa om vart vi hade varit & vart vi skulle. Nar han fick reda pa att vi hade motts vid bowlingen & skulle tillbaka dit for att aka hem i var sin bil, ville han se Irenes korkort med. Mig sket han fullstandigt i. Men det ar jag nog mest glad for :). MIia hade glomt av att satta pa ljuset pa bilen, ingen boter & hon ar okej trots omstandigheterna. ;)

Dator

Jag fick mitt paket med vinterklader & dator igar. Ska bara fa tag i internetkoden & sedan sitter jag & skriver pa svenska igen :)..

Tankar

Pratade med min fader forrut idag bara for att se att han inte var arg pa mig for att det kanske blir sa att jag aker hem i januari. Han tycker vall egentligen att jag ska stanna kvar hela aret, men han var stolt over mig for att jag iaf ger det en tid, det kan ju bli sa att jag stannar hela tiden, sjalva beslutet om att jag verkligen aker hem tidigare, tar jag tva veckor innan jag aker hem. Jag ska kampa pa som bara tusingen! Men om jag fortfarande har samma hemlangtan om tre manader som jag har haft de har tre manaderna jag varit har, sa tanker jag inte stanna kvar bara for att jag ar orolig for vad folk ska tycka om det. Jag maste gora det som kanns ratt for mig.


Svalt

Jag svalde min stolthet & fragade om jag fick sitta vid datorn lite, vilket jag fick. Jag ar fortfarande forbannad pa den reaktionen familjen hade for det lilla det var. Det ar sant man kallar att gora en hona av en fjader.

RSS 2.0