Papper

I helgen ska alla papper till den amerikanska ambassaden vara färdig skrivna. Kort tog jag igår, fick en extra karta eftersom de på stefans foto skrev ut fel storlek på korten. På måndag tidig, tidig morgon åker jag & pappa till Stockholm för att införskaffa mig ett visum. Klockan 10 ska jag vara där, men jag är rekomenderad att vara där ca 40 minuter innan avsatt tid eftersom det är mycket kö. Ni ska få reda på hur det gick. Efter att jag har vart där förståss.

Juridik

Om 2 timmar och 10 minuter börjar seminariumet. Det här är det enda vi gör i den här kursen så det måste gå bra idag!

image20

Karlstad

Helgen har vart händelserik, minst sagt.

Pär

Far till Karlstad och Pär idag. Ska fösöka på tillbaka pengar från en aldrig använd men nu mera trasig ögonskugga. Solek skiner alltid i Karlstad.

Men först ska jag köpa underkjol, handskar, väska och pärlor till håret som jag ska ha på balen. Adjö!
 
image19

28 dagar kvar

Och så himla mycket att göra, en svenskaredovisning, ett seminarium i juridik, en ekonomiredovisning, en filosofiuppsatts, ett naturprov, projektarbetet och dess redovisning. Det kommer kännas jätte skönt när allt är klart även om det känns som att jag aldrig kommer bi klar, men på något sätt klarar man det alltid.

To do

Au Pair

Nästa vecka ska jag göra en svenska redovisning. Den ska handla om någonting som finns inom vår inriktning. Och eftersom samhäll är en såpass bred linje har jag valt att prata om hur det är att söka som au pair. Det handlar ju både om språk och en annan kultur så jag tycker det passa in alldeles utmärkt inom ramen för vad man får välja.


Maskerad

Bålrunda och Kronan/maskerad ikväll.

Igår grillade jag för första gången i år, det var gott.

Bissen

Igår när jag skulle ut till Råda och träffa Bissen, som är kusin med Kenneths mamma, fick Linda följa med som guide och moralisktstöd. Hade aldrig hittat dit utan dig Linda, så tack. Väl där fick vi vänta en stund eftersom Bissen hade fått gäster, men det gjorde ingenting för hon hade en väldigt fin trädgård vi satt och myste i. Bissen visade lite bilder från förra sommaren när familjen Hopps var i Sverige. Jag fick reda på att barnen var väldigt lugna så jag ska väll inte behöva springa efter och jaga dem.


På vägen till Lidköping igår blev jag för första gången i mitt liv stoppad av polisen. Det var... intressant.

Pär kommer hem ikväll och imorgon är det nationella prov i matte C.


Spännande

Jag börjar bli lite nervös nu men det ska säkert gå bra idag. :) Men innan jag åker till Bissen ska jag till MQ och visa upp min jacka som det blivit ett hål i, men jag vill inte bli av med den, i så fall vill jag ha en ny hel, annars får det vara.


RBM

TV-program

Jag gillar verkligen Ugly Betty och Desperate Houswifes. Och eftersom det är mina favoritprogram så är tisdagar den bästa dagen.


Imorgon ska jag hem till Bissen, som är släkt med familjen Hopps i USA. Vi ska titta på kort och fika, det kommer bli jättemysigt.


Alice, jag hoppas det inte blev någon sär skrivning nu. ;) och att du snart talar om för mig vad Pär har gjort.




Ugly Betty           D


Betyg

Igår blev jag glad. Jag trodde inte jag skulle klara matteprovet men det gjorde jag allt. Sen hade jag ju hoppats på ett mvg på naturprovet men det fattades fyra poäng dit. Men jag är nöjd ändå. Nu får jag hoppas på att jag får bra på nästa naturprov med så jag får vg i betyget.

Svar på situationsfrågorna

1. Jag skulle tala om för henne att vi var tvungna att äta och att de väntade på oss hemma. Om vi inte skulle gå på en gång skulle vi också bli tvungna att äta kall mat. Självklart skulle vi också gå tillbaka till parken en annan dag för att leka.


2. Jag skulle talat om för dem att det är bättre att gå dit en annan dag då man kan stanna lite längre.


3. Om barnens rum var stökiga skulle jag plocka upp lie. Om det fattades något i mat väg skulle jag gått och köpt det.


4. Jag kan inte hjälpa alla på en gång och talar om för barnen att jag bara kan lyssna på en åt gången.


5. Jag hade börjat med att tala om för Madeline att inte röra mjölken medans jag tröstar och hjälper Kathleen med hennes knä. Sen skulle jag återkommit till Madeline och hjälpt henne torka upp mjölken, så att hon kan fortsätta baka medans jag hjälper Byron med hans läxor. Telefonen hade jag bett Byron ta.


6. Om det var något alldeles speciellt på TV skulle jag ringt Francis och frågat om det kunde göras ett undantag, om inte skulle jag istället föreslå att vi spelar ett spel tillsammans.


7. Om han vägrade skulle jag ge honom en chans till att stänga av datorn innan jag gör det för honom. Eller så skulle jag förbjuda honom att göra något att han vill. Sen skulle jag sagt att han skulle få spela lite till efter att han gjort sina läxor.


8. Jag hade talat om för henne att jag måste lämna av Kathleen på hennes dans först, sen skulle jag skjutsa henne till hennes kompis.


9. - Gå till parken

- Gå till stranden

- Gå till museum eller någon annan aktivitet i stan

- Spela utomhus lekar

- Äta glass

- Picnic

- Play dates

- BBQ


10. - Göra en snögubbe

- Åka pulka

- Åka skridskor

- Gå till museum

- Gå till badhuset


Hemma

Nu är jag hemma från karlstad. Jag tänker inte ens försöka lägga upp det jag har köpt den här gången. Ska få upp Polen bilerna först! Men jag har i alla fall köpt ett par mjukisbyxor på JC´s rea, en regnkappa på H&M och ett par ros klackskor till studenten. Saknar Pär redan men han kommer hem nästa onsdag, den här gången behöver jag inte vänta på honom så länge.

Karlstad

Vi ska ut ikväll. Jag och Tolou har handlat både idag och igår, bilder får komma ut vid ett senare tillfälle. Imorgon ska jag försöka lägga upp Polen bilderna här, har inte kommit så långt än. Pär är dålig på att planera men vi ska ändå ut ikväll. Ha en trevlig kväll allihopa.


RSS 2.0