..

Det allra ackligaste har (foruttom att vadret skiftar pa tva sekunder ar att vattnet ar det ackligaste jag nagonsin druckit. Jag kommer inte fa i mig nagon vatska alls kanns det som. Det smakar lika mycket klor som det gor i en simbassang.

Nu har jag varit pa banken & forsokt skaffa ett konto, men Fran maste skriva ett verifikations brev om att jag arbetar for dem, & sen maste jag ocksa ha med mig det pappret dar deras adress star pa fran ccap. Valdigt krangligt. Nar vi har hamtat up barnen vid tva ska vi aka & kopa en adapter till mig sa jag kan ladda min kamera & ta kort. Vad vill ni att jag ska ta kort pa? Par ville se mitt rum & hur huset ser ut. Kanske kommer upp bilder ikvall, annars imorgon. Imorgon ska jag ocksa forsoka att komma ivag till gymmet & skaffa ett medlemskort, det ar ju forstass om mina pengar racker men jag har ju fatt min allra sista studiebidrag som jag mojligtvis kan anvanda.

Har det hant nagot i Sverige som ar vart att namnas?

..

Klockan 2, efter att jag & Fran har hamtat barnen pa deras daycamp ska vi aka & fixa ett bankkonto till mig & kopa en adapter sa att jag ska kunna ta kort sen. Sa nu behover ni inte vanta sa jatte lange till pa kort.

Stranden

Igar cyklade jag & Kathleen ner till stranden for att leka & bada. Det var iskallt i vattnet sa vi la ner det, men vi plockade nagra sea glasses. Efter ca 15 minuter gar det ut en varning om en Thunderstorm, alltsa aska. Den kom jatte fort och vi fick skynda oss till cyklarna. Det regnade jatte mycket men nar vi hade cyklat halva vagen stog Ken dar & plocka upp oss. Sen slutade det aska & regna nar vi hade kommit hem, da hade det gatt ca 10 minuter innan det borjade. Sa de har ganska konstigt vader har, sen har jag aldrig hort att de gar ut med varningar om en storm, iaf inte i Sverige.

Det ar jatte kul att ni skickar sms till mig, men det ar battre om ni skickar mejl, jag har inga pengar pa mobilen & kan inte svara.

Jag kan inte ga in pa msn eftersom jag inte har fragat om jag far ladda ner det. Men nar jag har fatt ett eget konto pa datorn ska jag ta mod till mig & fraga om det. 

Play date

Idag har jag & Kathleen malat, bade pa papper & utomhus pa asfalten, sen gjorde vi lipp gloss till henne. Gissa vilken farg. Saknar alla dar hemma jatte mycket! fast jag har iaf finare vader an er & 10 minuter till en jatte fin strand. kathleen ar nu pa en play date sa jag tankte att jag skulle passa pa att ringa par som vi hade kommit overrens om att jag skulle ringa idag, men det var inget alls hemma hos familje Hesselmark. 

Familjen

Nu ahr jag kommit fram till familjen. Det ar ju ifs bara pappan & den minsta dottern, Kathleen har, men det gar bra det med, da slipper jag halsa pa alla pa en gang. Jag tror det har kommer jatte bra, & jag har fatt manga presenter, men jag ahr bara oppnat tva for jag skamms nastan lite att de har kopt sa mycket. Kathleen berattade att de brukar ha renar i tradgarden men jag vet inte hur sant det verkligen ar. Men jag sag en hara.

Fortsattning

Igar borjade vi pa arts and crafts. Vi skulle gora nagot som repesenterade varat land. Jag & en svensk till som ar med i min grupp gjorde forst en alg. Hornan gjorde vi av mina avritade hander & huvudet av hennes fot, valdigt bra blev den, sen gjorde vi en midsommarstang ocksa. Typiskt svenskt.


Farsta Lektionen

Vi har haft varan forsta lektion nu, vi fick lara oss hur & nar man ska tvatta handerna. Hihi, man ska hinna sjunga happy birthday laten en gang nar man tvattar handerna. Sen ikvall ska vi ha internationell sing-along, men jag tanker inte framfora mina musik talagner framfor okanda manniskor, men jag tanker iaf ringa mamma idag for nu vet jag vad jag har gjort for fel. Par! hor av dig till mig sa att vi har en tid nar jag kan ringa dig, det har blir forsta dagen pa over ett ar som inte vi har pratat med varandra alls. usch.

Framme

Bra början på planet med en tysk gubbe som snarkar bakom mig. Men resten av resan gick bra. Jag lever ´men fick lite lock för öronen. Sen är jag för dum för att förstå hur telefon kortet fungerar. Jag får ringa mamma imorgon. Pär vågar jag inte ringa.

Midsommar

Midsommar firades hemma hos Pär tillsammans med Hanna, Tobias, Alice, Matilda. Linda var med en liten stund bara. Vi åt ost & godis innan Matilda kom hem från jobbet vid nio, då åt vi middag. Efter det sprang Matilda över till grannarna och hämtade dem, då blev det bad i poolen. Första doppet för i år för mig.

Innan jag åkte till Pär var jag och pappa hos farmor och åt tårta och jag sa hejdå. När vi kom hade farmor fått för sig att jag skulle åka till USA den 19:de så hon det såg ut som om hon nästan skulle svimma när hon såg mig. Sen var jag och mamma och sa hejdå till mormor också.

Inatt klockan ett åker vi från kvänum till Arlanda. Tio i åtta går mitt flyg och nu börjar jag indra hur jag ska klara av det här helt ensam. Men andra har gjort det före mig så jag borde klara det. Pär är ändå mer nervös än mig att han ska komma bort. Han ska ju bara till Arlanda och han har ju min mor och far med sig hela tiden. Det är värre för mig.

3 dagar kvar

Innan har jag känt mig lite tveksam om jag verkligen vill åka till USA och vara borta i ett år. Men nu vill jag bara iväg, jag kan knappt bärga mig. Pär ska åka med till Stockholm och lämna av mig, han har redan haft två mardrömmar om det. Lilla jag ska åka till stora USA och än är jag inte ett dug rädd, fast det är ganska pirrigt, men jag vet att allt kommer lösa sig.

Skara Sommarland

Jag var med mina syskonbarn på Skara Sommarland i söndags, tyvärr var det inget bra väder och Matilda hade ögoninflammation så vi kunde inte bada. Men det blev en helt okej dag i slutändan i alla fall. Efteråt skulle jag vänta hemma hos dem tills Angelica och Stefan kom hem, jag somnade.


Balen

Jag har precis kommit hem från balen. Den var väll som jag hade tänkt mig, inte alltför rolig men jag kan inte heller säga att den var tråkig. Det har vart riktigt kul att göra iordning smink och hår, ha på sig balklänning och vara finast av alla, precis som igår ;). Det var också kul att titta på vad andra har valt för klänningar och hår uppsättningar, först då förstår man vilken skillnad i smak alla verkligen har. Det här har varit de två bästa dagarna i mitt liv. Nu ska jag bara spela sims tills jag åker till usa nästa måndag & pussas med Pär är givet med.

En dag kvar

Imorgon är det min dag. Då tar jag studenten. Det ser jag fram emot men det känns inte verkligt. Jag och Pär ska åka till Lidköping och titta lite nu på morgonen, sen ska klassen hem till Stina för att fixa saker till vagnen och sedan ska den kläs.

Stressad

Jag börjar bli väldigt sstressad inför min student nu. Det är bara två dagar kvar. Jag och mamma ska till Liköping snart och köpa all mat och igår skulle jag hämtat ut min studentskylt men gubben var inte där, det är han inte idag heller, och inte svarar han i telefonen. Sen måste jag knyta ihop alla saker jag ska hänga på folk och beställa en blomma som jag ska ge till en i klassen måste jag också göra. Vi har bestämmt att vi ska köpa var sin blomma och hänga på den som står efter oss i klasslistan, sen får man köpa extra till dem man vill hänga mer på. Idag och imorgon klär vi vagnen, sen är det bålrunda hemma hos Sara S ikväll med.

Amerikanska Ambassaden

Förra veckan var jag på Amerikanska Ambassaden. När jag hade ställt mig i kön in och pappa kört iväg kom jag på att jag hade glömt att köpa kuvert och frimärken. Jag fick först fråga en man som jobbade där vart man kunde springa iväg att köpa det och sedan fråga en pappa som stod och vänta på sin dotter om jag fick låna hans telefon och ringa min pappa för att få tag på min plånbok och gå och köpa det jag behövde. När jag kom tillbaka var klockan 20 i 10. Jag hade tid avsatt till klockan 10. Jag var borta från kön i cirkus 20 minuter, men det hade inte tillkommit så många nya i den. Jag tror att klockan var 11 när jag fick gå in i den första lilla byggnaden där de bara tittar så man inte har något förbjudet med sig in. (man får inte ha med sig några elektronikprylar) Där inne fick man stå i kö igen tills man fick lämna in sina ansökningspapper för att sedan vänta i halvtimme till. Efter det gick det fort, gubben i kassan sa bara att jag hade fått mitt visum och att det kommer hemskickat om några dagar.Efteråt gick jag och pappa till skansen och tittade på apor. Det var kul. 

I torsdags tog Matilda studenten och jag blev riktigt i stämning. Det är bättre att ta studenten sist för då kan de som redan har tagit den lida för att det roliga är över för dem.

None


Uno

Igår var vi på bålrunda hemma hos vår klassföreståndare Uno. Hade fyllde 39 år också så vi hade samlat ihop pengar och köpt en tårta med vårt klassfoto på. Tårtan var både fin och god och jag hade det jätte trevlig hemma hos Uno. Han har en långhårig katt som han skulle vara snäll mot och raka av lite av håret för att det var så varmt ute, så kombinerat med Unos oexisterande frisör kunskaper och en vild katt blev resultat inte fullt så galant. Men roligast av allt var nog hans vägbeskrivning.

 
  • Ta riksväg 47.
  • Efter någonstans runt tre mil (räknat från skolan) på plattlandet kommer ni till en lång uppförsbacke.
  • Ett par hundra meter efter backen kommer ni till en korsning. Sväng vänster. Det ligger någon forma av loppis där ni svänger av. Bry er inte om den.
  • Följ vägen. Efter ungefär en halvmil kommer ni till en skylt. Hastighetsbegränsningen sänks då till 50 där också.
  • Nu börjar det brännas. Och ni får börja räkna hus. På höger sida ser det ut som följer när man kör in i ?byn?.
 
  •  
    1. Hus i någon off-white-färg bakom ett löjligt högt staket. Känner inte dem.
    2. Vitt hus med lite trädgård till. Här bor Göte.
    3. Vit mexitegelkåk med nästan ingen trädgård alls. Jag känner inte dem heller men han brukar spela musik på hög volym och åker fyrhjuling när han är på örat.
    4. Vitt trähus med ett fult stengarage intill. Innan jag köpte mitt hus var jag och tittade på det här. Så fort de nya ägarna hade köpt det började det regna in. Ha!
    5. Sally Berners lilla röda hus. Numera hennes sons sommarstuga.
 

* Inget hus, men till vänster går det en väg. Kör förbi den. Vägen alltså.

 
  •  
    1. Gult trähus. Här bor Jens och Gunilla. Jens brukar bjuda på polsk sprit på midsommar. De har en son och en katt som heter Turbo. (inte båda två ? bara katten.)
    2. Min barndomskamrat Peter och hans fru Erikas gula hus. De har två barn: Caroline och Martin. Peter har byggt ut huset och byggt ett stort garage så jag har tillbringat många timmar här med hammare och penslar och annat sånt.
 

* Inget hus igen, men en grusväg åt höger. Kör förbi den också.

 
  •  
    1. Vitt hus. Här bor Texas med fru och barn.
    2. Eternitplattebalagt grå-vitt hus. Äppelträd och förmodligen taskigt klippt gräsmatta. Här bor jag.

På tal om ostbågar ska jag tll amerikanska ambassaden imorgon och införskaffar mig visum!


RSS 2.0