Tandläkaren

Det går fortfarande inte lägga upp bilder för mig. Det stör mig kolossalt mycket. Ska i alla fall ta med mig kamerna till Pär och försöka på hans dator med.


Klockan 08.15 ska jag till tandläkaren. De ska få se till så att den gluggen jag har ska gå igen tills den 11 juni, längre än det tänker jag inte ha tandställning. Jag blir så arga på dem att de inte har lyssnat på mig, jag sa till från början att den måste vara borta till min student. Dessutom kan jag ju knappast åka till USA med den och gå runt med en ospänd räls, ne usch! Bort med den!


Medans jag och Tolou väntar på att min mamma ska hämta oss i Vara, för att köra oss till tåget i Trollhättan, då ska jag och säkert Tolou med äta glass på Hanssons. Gott.


Provet

Efter juridiken idag åkte jag hem till Anna och övade på provet. Det var bra att jag gjorde det eftersom jag faktiskt lärde mig något. Provet gick faktiskt riktigt bra, vi får se hur bra när Rutger har rättat proven.

Imorgon ska jag till tandläkaren, ska nog ringa Linda och fråga om jag får sova över hos henne, men jag ska fundera på det lite, har ju lite att packa inför imorgon då jag och Tolou åker till Karlstad. Pär ringde förrut och var jätte arg för att hans biljett till RumpanBar imorgon inte hade lyckats komma fram till honom och så hade den tjejen som hade biljeten åkt hem.

Ska försöka lägga upp bilderna på det jag köpte i Polen, men det har inte fungerat lägga upp bilder på över två veckor nu.

Naturprov

Våran naturlärare, Rutger, var sjuk igår så han kunde inte svara på mina frågor. Men jag skickade ett mejl till honom så då fick jag svar ändå. Jag är sjukt nervös och har sovit jätte dåligt inatt. Ska nog dra till gymmet och träna lite, eller kanske simma, men helst träna. Uppdaterar i eftermiddag om hur provet gick.


Bålrunda & plugg

Bålrundan igår var alla tiders, massa snacks så det gjorde inget att jag inte åt någon kvällsmat.
Vissa var mer eller mindre berusade, nu ska vi inte gå in på detaljer :P
Jag körde ju i alla fall och var nykter men jag hade riktigt kul inne på kronan i alla fall. Men man kan ju inte påstå att Ladys night är något för mig. Först var det två piloter som strippade, halvt om halvt, jag såg inte om de tog av sig byxrna eller inte. Men sen kommer tre killar från Vara in som brandmän. De var sprittspångande nakna när de gick av scenen. Det är ju bara pinsamt, tycker jag!

Natur prov på tisdag och jag försöker skriva upp allt vi ska kunna på ett papper, jag har en del kvar att göra och ändå har jag suttit med det sen halv 12, alltså fyra timmar.

Frances och Kenneths släkting från Lidköping ringde mig idag och sa att det bara var att ringa nästa gång jag var i Lidköping för att titta i ett fotoalbum hon fått av Frances. Det ska bli roligt. Men det får bli någon gång i nästa vecka eftersom jag och Tolou åker till Pär i Karlstad på onsdag.

Bålrunda

Idag ska vi hem till Stina och Amanda A. Ska åka till vara och hämta Annie och Sofia snart, och även Erika ska åka med mig. Det är Kronan efteråt men jag är inte så värst sugen på det, plus att jag ska köra så det är nyktert ikväll. Jag åker nog till Linda och Tolou när de andra går in på Kronan.

Resultat


 

Det var väldigt nervöst innan rättegången började. De som var innan hade dragit ut på deras förhör och då också dragit över på tiden, vi kom inte in i salen förens 50 minuter efter att vi skulle vart där. Jag satt och halvt om halvt skakade för att jag var så nervös inför mitt vittnes förhör. Men det gick bra. Vi vann rättegången mot Östra Real men de vann sedan hela tävlingen, de hade stått mellan oss berättade Sten, men de hade en bättre process föring, och de var faktiskt en aning dryga. Jag fick i alla fall en termos och en medalj. ;)


Juridik SM

Nu åker vi om en halvtimme. Önska oss lycka till. Jag har en känsla av att det kommer gå bra men att vi inte komme vinna. Östra Real verkar väldigt pålästa. Fast det är ju ifs vi med ;).

Juridik

Det är väldigt stressigt nu känner jag. Fick papper från cultural care aupair idag. Jag ska till din Amerikanska Ambasaden den 2:e juni. Men innan det måste jag till banken, ringa vårdcetralen och boka tid för en hälsokontroll och ringa cultural care och sedan skicka in en massa papper. Jag får inte glöma att kopiera körkortet imorgon. Vi har matte prov imrogon med som jag ska sätta mig på och öva nu, kan jag inget imorgon får jag be om uppskov, vi skulle egentlgen göra det på måndag. Och på fredag ska vi till Stockholm på juridik sm. Det är nog det jag är mest nervös för.

Hur fungerar egentligen ett möte med den amerikanska ambasaden?

Resväskan tillbaka

Var och hämtade min resväska i Göteborg i morse. Trots att jag hade pappas GPS körde jag villse och det var jag i 30 minuter innan jag frgade om hjälp på en Preem station. Men det var det värt, nu är väska tillbaka. Tar kort på mina polen grejjer och lägger upp dem imorgon. Tack ännu en gång för hjälpen Magda.


Magda

Situations frågor.

Frances har skickat mig ett gäng situations frågor som jag har svarat på.
Nu vill jag veta vad ni hade gjort i de här situationerna:

1. What would you do if you were in the park with the Kathleen and it was getting to be close to dinner time, and she did not want to leave?  What if that didn't work?  And that didn't work?


2. What if the children wanted to go to the library with you but it was too close to dinner time and you needed to start making dinner.  They begged you to take them for a short trip.  What would you do?


3. Give me an example where you saw something that needed to be done where you were not told ahead of time, and you took care of it.


4. If all the kids needed your attention at the same time, yelling, "Mikaela,  Mikaela, Mikaela," how would you deal with this?


5. What would you do in the situation if Byron needed help with his homework, Madeline was making cookies and had just spilled the milk,  Kathleen  had fallen outside and scraped her knee  and was crying, and the phone was ringing...how would you handle this?    What would you do and why?


6. If I tell you that there is no TV before 6 pm, but the kids beg you to let them watch a "special" show and it's at 4:30 pm, what would you do?


7. What would you do if Byron wanted to play on the computer but had not yet finished his homework or practiced is piano. When he refused to turn off the computer, what would you do?


8. What would you do if Madeline asked to go over to a friend's house after school and you needed to take Kathleen to a dance class at that time.  What would you say to Madeline?  What options or choices would you give her? 


9. What would you do with the kids on a hot summer day?  What kinds of activities would you do to engage their interest?  List as many things that you would like to do with them.


10. What would you do with the kids if they had a day off of school in the winter?  List as many things you would like to do with them.


Imorgon

Imorgon kommer min resväska tillbaka. Jag tycker att det har gått väldigt fort. Jag trode att jag skulle få vänta i minst två veckor. Men jag har tur. Och så blir jag ledig från skolan imorgon också, fast det är inte bra att missa viktiga lektioner.

Gårdagens fynd

Gårdagens fynd

Blå klänning - Ginatricot 129:-
Ljusblå klänning - JC 199:-
Grå klänning - Ginatricot 64,50:-
Väska - Kårlins 99:- 

Bilder från Polen




Shopping + Kalas

Igår for jag till Lidköping, där jag mötte Linda. Jag köpte några saker till mig själv men också en grön herrbetjänt till Tolou. Jag tyckte jag gjorde ett riktigt fynd där. Det var trevligt på hennes kalas med, vi fick tacos och till efterrätt fruktsallad och kladdkaka. Mums.

Min väska har inte kommit tillbaka än men Magda skickade ett sms igår & sa att hon skulle göra ett nytt försök så att jag får hämta den 11.45 imorgon, jag hoppas på att den kommer till rätta då.

Ska även ta kort på mina nyinköpta varor senare.

Resväska

Fick sms av Magda, våran guide, som berättade att hon skulle försöka skicka iväg väskan med en buss så att jag får tillbaka den imorgon natt. Hoppas den kommer då så slipper jag vara utan den länge till, saknar mina saker & jag vill visa upp mina nya saker för mor.

Polen

Nu är vi hemma efter en mycket trevlig klass resa i Krakow, Polen.
Vi har gått guidade turer i gamlastaden och i det judiksa kvarteret. Vi har varit på Auswitch, Birkenau och i saltgruvan. Vi har också fått en rundvandring med Polska jurist studenter och sett på deras lokaler, tydligen behöver man inte allt gå på lika många föreläsningar i Polen som man måste göra i Sverige för att klara av tenterna. Våran student gick på mindre än 50% av alla föreläsningarna. Jag undrar hur han klarar av det.

Krakow är en väldigt fin stad. När vi kom dit sken solen, och massa vårkära människor gick runt i parkerna och pussades. Det gick verkligen inte att inte bli avundsjuk. På alla resturanger och barer fick man röka så alla kläder behövs garanterat tvättas. Får lukta på dem när jag får tillbaka väskan som vi lyckades glömma utanför Nawojka. Jag lägger upp kort lite senare, dock tog jag inte alls många, vilket jag tycker nu i efterhand är lite tråkigt, men ska försöka få tag i mer av mina vänner.

Polen

Beger mig iväg till Polen nu, kommer hem nästa fredag. Kommer sakna Pär någo fruktansvärt. Ha det så bra i Sverige. Grattis igen Tolou!


Tolou

Tolou
Idag har jag och Alice vart hos Tolou för att mini fira hennes födelsedag. Hon fyller nämligen 19 imorgon, men då är ju inte vi hemma så vi kan gratta henne då. Hon fick en ask med choklad hjärtan, Jag åt fyra, hon åt resten. Ha en väldigt bra dag imorgon, och ha det trevligt på lördag kväll med. GRATTIS!

Alice

Alice¨
Jag lovar att jag ska försöka ha så kul som möjligt. Jag tror det kommer kännas mycket bättre när vi väl kommer dit.
I Polen ska vi bland annat till Auschwitz, salt gruvan och se en polsk rättegång med polska juriststudenter. Klockan 05.15 på fredag morgon går bussen till Säve där vi ska flyga med wizzair 08.15. Flygresan tar 1 h 40 min medans tåget till Krakow från Warzawa tar 3 h. Jag ser faktiskt fram emot att testa de där polska ölkorvarna Johan pratade om, de ska tydligen vara jätte goda.

Familjen

Som jag skrivit förut bor familjen i ett samhälle utanför Chicago som heter Winnetka. Föräldrarna heter Frances och Kenneth Hopps. De har tre barn, Byron, Madeline och Kathleen.

Byron är 12 år. På fritiden simmar han, spelar hockey på vintern och fotboll vår och sommar. Han spelar både piano och saxofon.
Madeline är 10 år. Hon simmar, spelar hockey, fotboll och piano precis som sin bror. Hon tar även step och jazz kurser.
Kathleen är 7 år. Hon dansar också jazz och hon spelar fiol.

Foton på familje och huset lägger jag upp när jag fått bilderna skickade från Frances.

Tisdag

Idag har jag fått reda på att jag åker till USA den 23 juni, biljetten bokas längre fram. Jag ska få hem papper om försäkringar, när jag ska till amerikanska ambasaden och skaffa mitt visum osv. Det känns att det verkligen är på gång nu. Det kanske är därför det känns extra jobbigt att Pär åkte hem imorse för jag vet att jag snart inte kommer att få träffa honom på väldigt, väldigt länge.

På fredag morgon åker vi till Polen, vilket jag ärligt talat inte ser fram emot så mycket. Vad ska vi egentligen göra där i en vecka?

USA - på väg!

Nu vet jag var jag ska åka när jag åker till USA i slutet av juni. Det blir ett samhälle som heter Winnetka  i Illinois, ca 40 minuter med bil från Chicago. Längtar oerhört mycket tills det bär iväg, men först är det Polen nästa vecka, efter det är det studenten och balen. Det är så mycket som ska göras nu, nu tex, ska jag iväg till Lidköping för att göra högskoleprovet, önska mig lycka till!

RSS 2.0